Ракета удари блок в Киев, поне петима са загиналите

Под отломките на сградата може би има затрупани хора
123
Ракета удари блок в Киев, поне петима са загиналите
Снимка: БГНЕС

Най-малко петима души са били ранени днес в Киев, когато ракета е ударила жилищна сграда в централната част на града, предаде Ройтерс, като се позова на ръководителя на украинската полиция Игор Клименко.

По-рано днес бе съобщено за обстрел по Киев, при който е бил поразен 9-етажен блок.

Украински представители казаха, че става дума за руски ракетни удари, а кметът на Киев Виталий Кличко определи атаката като опит за сплашване на Украйна в навечерието на срещата на върха на НАТО.

Смята се, че под отломките на сградата може би има затрупани хора. Оттам вече живи бяха извадени 7-годишно момиче и майка му, допълва ДПА.

Спасителните екипи работят на място. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: загиналиКиевракета
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 1 година
Голяма работа ,при катастрофи загиват повече ! На близо има оръжейни складове !
85
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Грозната истинаЕ тая новина какво злепоставя Русия -война е Това че нещо си е обявено за жилищен блок или болница далеч ама далеч не означава че реално не е военен обект А между другото кога и къде украинците пък унищожиха тая 60 км колона от танкове ?
84
1
 
5
 
! Отговори
Браво преди 1 година
Браво една добра новина а впрочем кой му пука вече за сатанистите у киев
83
2
 
6
 
! Отговори
Баба Ванга преди 1 година
Киев ке падне!
82
9
 
10
 
! Отговори
Грозната истина преди 1 година
Каквато и новина да излезне, който и да я съобщи, ако новината злеоставя Русия, българския русофил ще я отрече с безуни аргументи и оправдания. Ако утре по Риа Новости кажат че РУсия напуска Украйна поради загуби, българския русофил ще каже е това е скрит план, ако кажат , че Путин е кацнал на Слънцето ще каже, че през ноща е възможно. Когато украинците унищожат 60 км колона от танкове, за русофила е отвличане на вниманиято. Ако някой пази земята и семейството си от Русия, за русофила е фашист.
81
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой удари Киев?Амиии.същите онези от ВСУ,които толкова са се шашнали,че воюват с подразделения помежду си,а руснаци им гледат сеира!Кой стреля,къде стреля,защо стреля........няма абсолютно никакво значение!Важното е едно.......да се стреля!А и с инструкторите които имате,онези,които две кули близнаци взривиха и изравниха със земята,същите ще имат угризения на съвестта с изстрелване на ракета/и/ по Киев ли?
80
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетата е от паднало пво, калибър ако думне блока няма да го има удара беше по завод Артьом
79
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските нацисти пак са ползвали цивилни като жив щит.
78
10
 
6
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 79 Именно, за няколко минути изгарят, точно както руската бронирана техника - стопена от гражданската отбрана. Това, че блатниците са пробвали да използват такива чипове от зор, не значи, че са проработили. Всичко ти е болшевишко-юдейска промивка. Мозъка ти е станал гладък като ботоксовите бузи на монгола Путин.
77
4
 
10
 
! Отговори
мнение преди 1 година
В тая война само руснаците ли стрелят? Никой нищо не пише за това. Руснаците да не воюват сами със себе си?
76
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Велика рашка", кат влезат САЩ и след месец ще ги занулят .Колко ще ги бавят още ?
75
8
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 82 Искрено благодаря на Бога, ако има такъв, че не съм се родил руснак!!! Много ми е мъчно за руснаците, честно!
74
8
 
7
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
До: номер 76 Абе вие кога ще спрете да пишете едно към гьотере небивалици как ви дойде бе??? Румъния не е Украйна! Румъния първо е НАТО. Второ, Румъния, само за пример, притежава 54 бройки от американските ракетни комплекси HIMARS, за разлика от Украйна, която наскоро получи само 4 броя и те вече поразяват цели на противника! Да не споменавам американските военни бази, ПВО базата която беше изградена там в близките години, а само колко френски, белгийски и други войски са там...
73
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До анализатор На кървавия сатрап в Кремъл никога не му е пукало за живота нито на руснаците нито в чужбина нито в Русия, точно както на Сталин не му е пукало дали избива милиони от своите. Това е типично за диктаторите масови убийци. За тях хората са само материал. Истински ми е жал за всеки, който се е родил руснак.
72
10
 
5
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
А уточнете се в заглавието и текста - петима убити или петима ранени е имало? Сред ранените от руския ракетен обстрел е имало и гражданка на Руската Федерация! Добре че са "лошите украински нацисти" та са я закарали с Бърза Помощ в болница и сега я лекуват! Дано бъде добре жената! Така Путин се грижи за правата на своите сънародници в чужбина - гърми ги наред!Русия със сигурност днес загуби един русофил, който съм убеден че от този ден се е превърнала в русофоб!
71
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Възмездие за укрите, заради многодневните обстрели на Донецк с десетки ранени и убити цивилни.
70
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В заглавието пише за загинали, а от текста става ясно, че са ранени. Не пише дали ранените са военни или цивилни. Пише за някакво 7-годишно дете и майка му, на които нищо им нямало. Новини по брюкселски.
69
13
 
6
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До 82 Руснаците произвеждат картофи и препарати за вана които пият.
68
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слава России! Предстои денацификация на Румъния и Литва! Всичко върви по план. Путин е велик!
67
13
 
6
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Фалиралите руснаци използват модифицирани корабни ракети. Никой не знае къде ще падне ракетата, изчисленията са +/- 200 км. Върховното постижение на блатната мисъл е, че за някои оръжейни системи използват чипове от перални машини, защото лошия запад им ги наби до гръбнака.